Doe mee en join the circle

Wolkat is de circulaire verwerker van afgedankt textiel. We veranderen afval in nieuwe, bruikbare grondstoffen. Dat gaat het beste als iedereen meedoet. Daarom werken we graag samen met gemeenten, wereldwijde merken, retailers en andere partners. Doe jij ook mee? Met zijn allen maken we de cirkel rond.

Gemeenten

Transparant zijn wil zeggen dat je kunt aantonen wat er in iedere stap van het proces met je textiel gebeurt.

Gemeenten hebben er belang bij dat gebruikt textiel de beste bestemming krijgt voor een marktconforme prijs. De prijs die Wolkat betaalt voor gebruikt textiel is gebaseerd op het feit dat we de duurzaamste methode hebben. We zijn het enige textielbedrijf ter wereld dat de volledige keten beheerst: inzamelen, sorteren, recyclen, spinnen en weven onder één dak.

Wolkat voegt waarde toe door van een afvalproduct een grondstof te maken en we zijn open en glashelder over de manier waarop dat gebeurt: we rapporteren maandelijks over de kwaliteit van ingeleverd textiel en bepalen aan de hand daarvan de hoogte van de vergoeding.

In samenwerking met afval- en reinigingsbedrijf Midwaste ontwikkelde Wolkat een nieuwe textiel-sorteerlijn.

Merken

We helpen kledingmerken en fabrikanten met het vormgeven van hun duurzame ambities.

Wolkat helpt kledingmerken en fabrikanten met het vormgeven van hun duurzame ambities. Van ons gerecyclede textiel worden nieuwe producten gemaakt. We doen dat zelf, maar ook samen met bekende merken. Het eindresultaat: nieuwe producten of grondstoffen in de vorm van garens en stoffen, die verwerkt worden in producten van gerenommeerde merken, waaronder Hema, Nike, Omoda en Zeeman. We zijn blij met die samenwerking.

Voor onze partners is het een kans om circulaire producten aan te bieden aan hun consument en voor Wolkat is het een manier om uitvoering te geven aan onze missie.

Retail

Wolkat helpt retailers bij duurzaam ondernemen en zorgt voor een hogere klantloyaliteit en groei van hun omzet.

Drop & Loop is een uniek programma voor retailers om kleding in te zamelen voor hergebruik en recycling. Het beloont hun klanten als zij oude kleding of textiel in de winkel inleveren. Met deze service dragen retailers en producenten bij aan het circulair maken van gedragen kleding en werken ze zichtbaar mee aan het verduurzamen van de textielindustrie.

Met Drop & Loop helpt Wolkat retailers bij duurzaam ondernemen en het zorgt voor een hogere klantloyaliteit en groei van hun omzet. Ook helpt het hen te voldoen aan nieuwe wetgeving: de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV).

Drop & Loop zit in vestigingen van Hema, Omoda, Garcia en Suitable, en op vele andere locaties.

Partnerships

We doen al dertig jaar onderzoek doet naar circulaire processen, afval, wetgeving en certificering.

Wolkat heeft een R&D-afdeling die al dertig jaar onderzoek doet naar circulaire processen, afval, wetgeving en certificering. We werken onder meer samen met bedrijven in de weefindustrie, universiteiten en gerenommeerde merken van kleding, sport en textiel. We onderhouden nauwe banden met internationale textielrecyclers en brancheverenigingen. Ook is er samenwerking met overheden, consultants en andere specialisten. Allemaal met als doel om de manier waarop we textiel recyclen steeds beter te maken. 

Join the circle

Bij Wolkat veranderen we afgedankt textiel in nieuwe, bruikbare grondstoffen. Dat gaat het beste als iedereen meedoet. Jij ook? Samen maken we de cirkel rond.

Contact

Wolkat maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.