Scotch & Soda

Met trots presenteren wij een tas in samenwerking met Scotch & Soda: het Amsterdamse modemerk dat graag de uitdaging aangaat om de mode-industrie zo eerlijk en duurzaam mogelijk te maken.

Kleding ontwerpen die goed aanvoelt staat bij Scotch & Soda centraal, maar ze stellen zich ook een wereld voor waarin ze goed bezig zijn. Eén van hun prioriteiten is daarom een bedrijf te runnen met meer aandacht voor onze planeet en om elke dag meer verantwoorde keuzes te maken die impact hebben op ons milieu. 

Missie

Het doel van het merk is om een positieve bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. Ze willen afval verminderen en beginnen hiermee om zich te focussen op materialen. Elk seizoen integreren zij nog meer verantwoorde vezels in hun collectie. Doordat zij kiezen voor gerecyclede vezels wordt textielafval in gebruik gehouden en niet gestort. Dit sluit perfect aan bij Wolkat, want daar wordt afgedankt textiel niet als afgedankt gezien, maar als waardevol.

Wij delen de visie om afval te verminderen en een bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. Wij zorgen ervoor dat de cirkel rond blijft en dat oud textiel om wordt getoverd tot een nieuw eindproduct. Your waste is our raw material!

Meer lezen over Scotch & Soda? Bekijk hier hun hele verhaal

Wolkat maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.