Be the fibre

Wereld Missie Hulp zag in dat zeeën en oceanen vervuilt bleven door plastic microvezels en dat arbeiders werkten in onveilige werkomstandigheden. Daarom was het tijd voor verandering. Wereld Missie Hulp ging op zoek naar partners om te evolueren naar circulariteit en hieruit is Be the fibre ontstaan.

Opbrengst

Be the fibre wil maatschappelijk verantwoord ondernemen en graag iets teruggeven aan de samenleving en onze planeet. Ze hebben een circulaire aanpak met een duidelijke visie: op een kwaliteitsvolle manier mensen tewerkstellen, circulaire producten op de markt brengen en hiermee zoveel mogelijk duurzame ontwikkelingsprojecten financieren. Grondstoffen worden gebruikt om producten te maken waarvan de materialen nadien opnieuw kunnen worden gebruikt om nieuwe producten mee te maken. Zo blijft er nauwelijks tot geen afval over en houden zij de cirkel rond. 

Be the fibre neemt producten bij Wolkat af om deze vervolgens in hun eigen webshop te verkopen. Wolkat werkt net als Be the fibre circulair. Het textiel wordt door ons ingezameld, gesorteerd, gerecycled en vervolgens opnieuw geproduceerd tot een gerecycled product. Dus ben jij nog op zoek naar een duurzaam, esthetisch en ethisch verantwoord accessoire? Kijk dan zeker op www.bethefibre.be en zorg ervoor dat ook jij deel uitmaakt van het circulaire proces!

Join the circle

Bij Wolkat veranderen we afgedankt textiel in nieuwe, bruikbare grondstoffen. Dat gaat het beste als iedereen meedoet. Jij ook? Samen maken we de cirkel rond.

Contact

Wolkat maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.