Wolkat mede-adviseur voor normering circulair textiel

Om materiaalverspilling te minimaliseren en materiaalgebruik te optimaliseren is het van belang een product of materiaal zo lang mogelijk in de keten te houden. Met dit in gedachten was de werkgroep ‘Circulair Textiel’ van de NEN (NEderlandse Normering) opgezet. Wolkat is een actief lid en adviseur in deze werkgroep. Dit betekent dat wij hebben geïnvesteerd in het ontstaan van deze werkgroep en het zeggenschap hebben in de uitkomst.

Het Nederlands Normalisatie-instituut heeft de eisen nu ook officieel vastgelegd. De Nederlandse Technische Afspraak (NTA) Circulair Textiel zouden zelfs als basis kunnen gaan gelden voor een internationaal of Europees normalisatietraject met betrekking tot eisen voor circulair textiel. Wolkat zorgt niet alleen dat textiel een nieuw leven krijgt, maar wij hebben ook ons steentje bijgedragen om de normalisatie rondom circulariteit en duurzaamheid van textiel vast te leggen!

Wolkat maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.