Nike

Nike is het bedrijf dat verwijst naar move to zero: ze streven naar een CO2-neutraal en afvalvrij productieproces om zo de toekomst van sport te beschermen. Dit behalen zij voornamelijk door hun materiaalkeuzes.


Het begon allemaal in 2015. Nike stuurde ons exemplaren op van onverkoopbare voorraad en het verzoek om te onderzoeken of wij hier nog een mooi product van konden maken. Die uitdaging gingen wij bij Wolkat met plezier aan.

Uitdaging

Alleen, zo simpel bleek het in de praktijk niet te zijn. De moeilijkheidsgraad was hoog, want de shirts waren van 100% polyester en werden al van PET (gerecycled materiaal) gemaakt. Belangrijk was dus om te onderzoeken hoe we het juiste type garen en stof konden ontwikkelen om een nieuw, duurzaam product te maken. Door de jaren heen voerden we verschillende testen uit en maakten we diverse samples die uiteindelijk leidden tot dit geweldige resultaat: een tas gemaakt van wat eerst 15 PET flessen waren, vervolgens 2 

T-shirts en nu een tas die te koop is via de webshop van Nike als “recycled Nike gift bag”. Met dit mooie voorbeeld is de cirkel weer rond. 

Vervolg

Het initiatief van de tas werd breed gedragen binnen de Nike organisatie. Om het verduurzamen voort te zetten besloot Nike daarom de gerecyclede stof te gebruiken in meerdere producten. Uiteindelijk is er een schoen ontstaan die ontworpen is door Nike met de stof van Wolkat. Hiermee houdt Nike de cirkel rond.

Wij zijn trots op beide exemplaren en kunnen niet wachten op al het moois wat de toekomst ons samen nog gaat brengen bij deze langdurige partner! 

Wolkat maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.